4 Temmuz 2014 Cuma

Büyüyen bir şirket bir yüksek profilli iş Fırsatı

İş ilanları sayısı ve ilanlara yapılan başvuru sayısı, büyük illerde daha fazladır. Ekonomik ve sanayi gelişmelere paralel olarak nüfus yoğunluğu da her ilde artış gösterdiği gibi; bu doğrultuda istihdam oranı da yükselmektedir. Ülkemizin en kalabalık illerinden biri olan ve aynı zamanda ekonomik ve sanayi faaliyetlerinin gelişmiş olduğu Bursa’da da iş arayışı fazla olduğu gibi, eleman ilanları sayısı da birçok ilimize oranla daha fazladır. Bursa iş ilanları, bu ilde daha çok Yıldırım, Nilüfer, Osmangazi gibi merkezi ilçelerde fazla olduğu gibi, diğer ilçelere de yayılım olmuştur.



Bursa’da İş Arama Yöntemleri

Bursa’da iş aramada en fazla online olarak hizmet veren insan kaynakları siteleri kullanılmaktadır. Eleman ilanlarını sıklıkla yayımlayan ve sürekli olarak güncellenen iş bulma siteleri, iş arayanlar için önemli kolaylıklar sağladığı gibi, Bursa’daki işverenler için de önemli avantajlar yaratmaktadır. Kolay filtreleme özellikleri sağlayan ve bu açıdan iş bulma konusunda hızlı ve pratik olan insan kaynakları siteleri; pozisyon, ilçe, çalışma şekli ve sektör gibi kıstaslara göre listelenebilmektedir. Bu açıdan da iş arayanlar için zaman kazandıran ve özgeçmiş oluşturma ya da iş başvurusunda bulunurken dikkat edilmesi gerekenler konusunda da eleman adaylarını bilgilendiren iş bulma siteleri iş arayanlar için ücretsiz olarak hizmet vermektedir.

Bursa’da En Çok Aranan Pozisyonlar

Otomotiv sanayiinin en fazla geliştiği ilimiz olan Bursa’da, bu sektördeki eleman arayışı çok fazla olduğu gibi; bilgisayar mühendisi, üst düzey yönetici, gıda mühendisi gibi pozisyonlar da sıklıkla aranmaktadır. Bunun yanı sıra ön muhasebe elemanı, sekreter, yönetici asistanı, ofis sorumlusu gibi pozisyonlar da Bursa iş ilanları arasında en fazla verilenler arasında yer almaktadır. Bursa’da iş başvurusu yaparken, en çok ilan veren sektörlere öncelik verilebileceği gibi, adayların başvuru yaparken, özgeçmişlerinin detaylı olmasına ve yeterli bilgi içermesine de dikkat etmeleri gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder